15 Sep 2012 2007 Torino – Palazzo reale
 |  Category:

Torino – un oras reputat “muncitoresc – industrial”, dar in fapt mult mai multe aspecte, aproape tot ce se poate imagina, sunt cuprinse in perimetrul sau.
Palate, lacasuri de cult, minunatii gastronomice, manufacturi de ciocolata, muzee fascinante, galerii marsande impresionante si multi romani, care lucreaza acolo etc etc
Am stat la Holliday Inn si inca alte 2 – 3 hoteluri, problema principala e aerul conditionat, dar in rest e ok. “Torino + Piemonte card” e foarte folositor pentru vizite cu pret redus sau gratis si calatorit in transportul urban destul de bun.
Neaparat de luat masa la “Caffe pasticeria Roma fosta Talmone” vis-avis de gara, la “Nuev caval” in piazza San Carlo, la restaurantul familial al lui Domenico si Lina “Appennino Pistoiese” de pe via Nizza 69 si de incercat ciocolata de la faimoasa “Fratelli Strata” din aceiasi piata.
Un punct de atractie este si Basilica Superga de unde avem o panorama asupra orasului si unde putem vizita cavourile familie regale de Savoia (se ajunge cu o cremaliera pe un traseu spectaculos). Ca sa nu mai amintim muzeele Ferrari si celebrul in intreaga llume muzeu egiptean, un adevarat “must”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply » Log in